top of page
Vyhledat
  • Obrázek autorajitull

V soutěži Macharovo náměstí České komory architektů nás ocenili 3.cenou!

Aktualizováno: 21. 5. 2018



Řešené území o rozloze 2,4 ha se nachází na území Městské části Praha 6, v katastrálním území Střešovice. Území je vymezeno ulicemi Na Ořechovce, Západní, Macharovo náměstí a Východní. Tvoří jej prostor Macharova náměstí, který je protnutý ulicí Cukrovarnickou.


Soutěž byla vyhlášena Českou komorou architektů dne 20.11.2017 a odevzdání soutěžních návrhů bylo stanoveno do 15.1.2018. Po zasedání poroty soutěže byly vybrány tři vítězné návrhy, z nichž naše řešení bylo oceněno třetím místem. Rada městské části Prahy 6 schválila výsledky architektonické soutěže usnesením dne 7.2.2018 a poté byly publikovány na webu městské části - https://www.praha6.cz/soutez-macharovo_namesti a České komory architektů - https://www.cka.cz/cs/souteze/vysledky/macharovo-namesti-ve-stresovicich-praha-6.


Návrh jsme zpracovali v týmu volného sdružení architektů JAS ve složení Jitka Ullwerová (krajinářský architekt), Adam Vilímek (architekt-grafik), Šárka Ullwerová (architekt), Martin Březina (architekt). Opět jsme v této soutěži našli zadání, které nás zaujalo a umožnilo nám přistoupit k němu komplexně a urbanisticky díky našemu unikátnímu spojení profesí krajinářské a stavební architketury. Jsme moc rádi, že taková zadání na území Čech vznikají a že za svůj přístup sklízíme ocenění.


Dle hodnocení poroty byl náš návrh oceněn především za funkční oddělení tenisových hřišť od hřiště multifunkčního pomocí objektu zázemí, který je však provozně i vizuálně prostupný v příčném směru a tudíž netvoří bariéru mezi hřišti. Kladně bylo hodnoceno kvalitní krajinářské řešení s podrobným druhovým návrhem. Linerání umístění objektu zázemí podél hlavní osy území bylo porotou vnímáno spíš kontroverzně, což jsme od začátku tušili i my sami. I přesto jsme rádi, že jsme ze svého názoru neustoupili dotáhli ho až do třetí ceny v této soutěži.


Máme radost z našeho úspěchu a těšíme se na soutěžní výstavu!

54 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page